Hvordan designe en nettside? 

FAGBLOGG 

Det finnes ulike måter å designe nettsiden på – avhengig av hva du ønsker. Dersom du ønsker en enklere nettside kan ferdigmaler være veien å gå, men dersom du ønsker en mer avansert nettside med et skreddersydd design eller flere avanserte funksjoner så kan det være lurt å gå for en nettside som ikke er temabasert. Uavhengig om du ønsker en enklere eller mer avansert nettside så må nettsiden ha et responsivt design – altså en nettside som fungerer like godt på både store og små skjermer.

Ha gjerne en grafisk profil og tenk innhold

Ferdigmal som nettside design

WordPress har mange temaer som du kan velge mellom, slik at det er lettere for deg å designe eller utforme nettsiden din. Et tema er en hovedkomponent på et WordPress-nettsted som ofte oppdateres med nye layoutelementer. Dette kan gjøre en forskjell når du fremskynder et WordPress-nettsted.

Det er flere lette temaer tilgjengelig som lastes raskt og er estetisk tiltalende. Her anbefaler vi det responsive temaet Enfold eller temabyggeren Oxygen. Dette er to temaer som er bygd på en lettvektig kode som gjør nettsiden din rask – noe som igjen er viktig for SEO.

Fordeler med bruk av WordPress-tema som design:

  1. Lett å bruke og administrere
  2. Ofte billigere
  3. Mulighet for å publisere nettsiden raskere
  4. Flere ulike temaer å velge mellom

Skreddersydd design

Ett skreddersydd design på nettsiden krever gjerne flere installerte plugins, hvor en gjerne har unike funksjoner og/eller integrasjoner. Her gjøres det gjerne en grundig vurdering av hvem dine kunder er, og hvilken målgruppe bedriften din har.

Designet blir deretter utformet akkurat slik du selv ønsker det skal være. Slike løsninger krever gjerne mer arbeid, og gjerne av en erfaren utvikler. Resultatet av dette er en unik løsning med høy kvalitet.

Fordeler med et skreddersydd design:

  1. Nettsiden får et unikt design som skiller seg ut i mengden
  2. Gir nettsiden mer troverdighet
  3. Skreddersydd for målgruppen din
  4. Stor frihet til å forme designet slik du ønsker
  5. Profesjonell hjelp til utvikling, markedsføring og design

Andre ting å tenke på når du designer nettsiden

1. Design i forhold til innhold

Først og fremst må du tenke gjennom hvilket innhold du skal ha på nettsiden. Hva skal du fortelle med din nettside, og hvordan kan designet tilpasses innholdet. Ta utgangspunkt i målgruppen din, og finn ut om du har budsjett til å skreddersy nettsiden med unike farger, funksjoner og/eller integrasjoner, eller om du skal gå for en enklere temabasert nettside.

2. Design en nettside som er enkel å navigere

Nettsiden din må være designet på en slik måte at det er enkelt for brukeren å navigere seg rundt. Dersom nettsiden er lite brukervennlig så kan det føre til irritasjon, som igjen fører til en tapt kunde. Gjør det enkelt for den potensielle kunden.

3. CTA-knapper

Videre må du sørge for at de aller fleste sider har CTA-knapper. Du ønsker at den potensielle kunden skal kontakte deg, eller legge fra seg kontaktinformasjonen sin. Her gjelder det å bruke gode farger som tiltrekker seg brukeren. Et godt eksempel kan være Spotify sin nettside:

4. Bruk overlappende elementer

Overlappende elementer er en god måte skape dybde i nettsiden og kan være en god måte for å få brukeren til å scrolle. De overlappende elementene kan se slik ut:

5. Bruk gode visuelle elementer

Nettsiden må være iøynefallende, slik at brukerne får lyst å utforske. Dersom den er utdatert kan dine potensielle kunder få et dårlig førsteinntrykk. Det kan være lurt å se på dine konkurrenter for å finne det du liker og hva som står i stil med dine merkevare i tillegg til det du leverer.

Du kan også hente inspirasjon på nettsteder som Awwwards. Her får du mange gode eksempler på grafisk design – og kan på den måten bli enda bedre kjente med dagens trender.

Tjenester

crossmenuarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram