,

Eigedomsmekling Sogn og Fjordane vann innovasjonspris for selje-løysing utvikla av Riksvegfem

Selje-side i dataskjerm, Eigedomsmekling Sogn og Fjordane

I vår vann Pål Anders Kårstad frå Eigedomsmekling Sogn og Fjordane prisen i kategorien “årets innovasjon innan eigedomsmekling” under Gullmegleren 2017. Denne løysinga har Mediebruket og Rein Design vore med på å lage.

,

Databehandlaravtale – kva inneber eigentleg det? Her er svaret.

Ein databehandlaravtale er utforma på bakgrunn av den risikovurderinga som den behandlingsansvarlege har gjort, og regulerer kva tilgang databehandlaren har til personvernopplysningar for ei verksemd. Komplisert? Vi skal prøve å forklare det så enkelt som mogleg.

,

Skal du starte nettbutikk? Dette bør du tenke på

Nettbutikk, Netthandel

Netthandel har utvikla seg til å bli noko mange av oss nyttar seg av når vi skal kjøpe dei produkta vi ynskjer oss. Viss du har eit ynskje om å selje varene dine på nett har vi nokre tips til kva du bør tenkje på for å skape den optimale netthandelopplevinga for dine kundar.

Trygg bruk av sosiale medier

Hugs at takhøgda er stor i bruk av sosiale medier, og at det er lov å gjere feil. Men eit par tips om skikk og bruk på Facebook kan vere OK å ha i bakhovudet når du går i gang.

Den digitale kundereisen – derfor bør du ta høyde for den

Tilgang på ny teknologi påvirker hvordan vi mennesker søker, samhandler og navigerer for å komme i kontakt med en bedrift eller organisasjon.

,

Slik blir du synlig hos Google

Ved å optimalisere mot Google manipulerer du algoritmene til fordel for din bedrift. Fordelen er økt synlighet og tilgjengelighet på nett. Med riktig optimalisering sikrer du at målgruppen din enkelt finner deg, din tjeneste eller ditt produkt. Hvordan du er rangert er hovedsaklig basert på tre områder – det tekniske, innhold og autoritet.

Lær å opprett Google My Busniess

For å sette det på spissen, så er Google My Business din digitale kontaktinformasjon. Dersom noen søker etter din bedrift, og du har opprettet en slik profil, vil kontaktinformasjon og brukeranmeldelser vises på høyre side hos Google. I tillegg har du mulighet til å svare på brukeranmeldelser. Det ser proft ut, gjør bedriften lett tilgjengelig og er tillitsvekkende. Men hvordan gjør man det?

Dette må du huske når du skal oppdatere nettsiden din

Når en nettside lanseres er det ofte kunden selv som overtar stafettpinnen hva gjelder vedlikehold og optimalisering av innholdet. Under kan du lese hva som er det aller viktigste å ha et bevisst forhold til.

, ,

Derfor bør nettstaden din vere responsiv

Responsiv nettstad på mobilskjerm og dataskjerm

Ein responsiv nettstad er ein nettstad med innhald som tilpassar seg skjermen sin størrelse. Innhaldet er fleksibelt og relativt til eininga du brukar. Layouten (det grafiske oppsettet) og innhaldet ser gjerne annleis ut på ein dataskjerm enn ein mobilskjerm.

To nye traineear er snart i sving med webutviklingsprosjekt i Mediebruket

Foto av traineeane Oda Holmelid Sandvik og Endre Erdal i Mediebruket saman med logoen til selskapet.

Mediebruket har tilsett to dyktige og nyutdanna sunnfjordingar, Oda Holmelid Sandvik (21) og Endre Erdal (22), som traineear. Dei vil være deltakarar i traineeprogrammet til Framtidsfylket, men startar opp i praksis hjå oss allereie i juni.

Oda kjem frå Gaular, og har studert Nye medier ved Universitetet i Bergen der ho er ferdig med ein bachelor våren 2017. I studiet har ho lært om interaksjonsdesign, datahandtering og programmering, og har fått innblikk i programmeringsspråk som HTML, CSS, JavaScript og Java. Ho har også jobba med webdesign, og har god trening med å lage nettsider som er universelt utforma, brukarvenlege og har eit responsivt design.

Oda kjem til å arbeide som webkonsulent og prosjektleiar på mange av dei digitale løysingane som Mediebruket til ei kvar tid har under utvikling, og kjem også til å hjelpe kundar som selskapet driftar løysingar for.

Endre er frå Førde, og skriv no avsluttande bacheloroppgåve hjå Handelshøyskolen BI. Han har brei kunnskap frå fleire kurs innan marknadsføring, innovasjon og økonomi. I studie har han fordjupa seg i bedriftsutvikling for små og mellomstore bedrifter, og har med det god kunnskap om korleis ein skapar vekst i marknaden.

I Mediebruket blir Endre forretningsutviklar, og vil dermed få brukt heile breidden av kompetansen sin for å gjere Mediebruket endå betre rusta til å tilby gode tenester og produkt av høg kvalitet.

Med ei stadig veksande oppdragsmengde i Mediebruket og hos samarbeidspartnarane våre, innan utvikling av alt frå enkle og billege heimesider, til store og komplekse webbaserte logistikksystem, vil begge traineeane få nok av spennande og relevante oppgåver å bryne seg på i eit traineeår som skal vere både lærerikt og kjekt.