Mediebruket leverer løsninger med åpen kildekode

Alle nettstedene Mediebruket har laget for offentlige innkjøpere er utviklet med programvare basert på åpen kildekode. De vanlige nettstedene er utviklet med verdens desidert mest brukte publiseringssystem, WordPress, mens noe  spesialfunksjonalitet knyttet til “Min side” osv. er utviklet med Ruby on Rails.

Det er mange fordeler med slik åpen kildekode. For eksempel er ikke koden bak programvaren vi bruker skapt av en håndfull utviklere i et selskap som eier koden. I stedet blir koden videreutviklet av tusenvis av bidragsytere over hele verden. Siden kildekoden er åpen, kan våre utviklere endre akkurat hva de vil for å skreddersy programvaren til formålet ditt.

En annen stor fordel er at du blir leverandøruavhengig. Hvis du ikke skulle være fornøyd med at Mediebruket drifter og supporterer systemet, så kan du ta med deg hele nettstedet og koden og flytte til en annen av de tusenvis av leverandørene som tilbyr drift og support av systemene.

Selve hovedprogrammet er gratis og kan deles fritt. Det du betaler for er arbeidet med å sette opp løsningen, og eventuelle lisenser for tilleggsfunksjonalitet og design, samt teknisk drift.

Se våre referanser fra offentlige anskaffelser og  ta kontakt med Mediebruket hvis det er noe du lurer på vedrørende WordPress og Ruby on Rails, og vil høre hvordan vi kan hjelpe dere med innkjøp av webbaserte løsninger.

Lotteri- og stiftelsestilsynet skriver dette på nettsidene sine:
Denne nettsiden er laget i WordPress, et publiseringsverktøy med åpen kildekode. (…) Vi har valgt verktøyet fordi vi mener det er enkelt, billig og gir oss god kontroll på utgiftene. (…) Rein Design står bak profil og webdesign og Mediebruket har utviklet de nye sidene.

Vi du vite mer?

Vi har laget et informasjonshefte i PDF-format om Mediebruket som leverandør til offentlige innkjøpere, med en rekke eksempler på hva vi kan levere. Legg inn epostadressen til den du ønsker skal få tilsendt informasjonsheftet:

Medlemskap/sertifisering/utmerking:
Verdimerke for Kopinor.

Responstida til Mediebruket er utruleg kort. Når eg lurar på noko får eg raskt forståeleg svar. Om det oppstår eit problem er det viktig for oss å få dette retta opp raskt, det hjelper Mediebruket oss med. Dei viser også stor vilje til å hjelpe oss med utbetringar, og er lette å be. Eg vil anbefale andre å bruke Mediebruket.
Randi Indrebø, Faglærar, NRK Nynorsk mediesenter