Hva får du med et WordPress-nettsted?

FAGBLOGG 

WordPress er et publiseringssystem som ble lansert for første gang i 2003. Systemet blir brukt til å lage nettsider og andre digitale løsninger og er bygget med en åpen kildekode som gjør at du kan bygge hvilken som helst nettside du ønsker. Enten det er fra bunnen av eller ved bruk av ferdigmal.

1. Utvikling og oppdatering

WordPress er verdens mest utbredte publiseringssystem. Og det er ikke uten grunn. De utvikler seg og forbedrer kontinuerlig sine brukervennlige funksjoner. Etter hvert som tiden går forbedres systemet med jevnlige oppdateringer og slipp av nye versjoner. I nær fremtid kan vi se forskjellige forbedringer som: Mer optimaliserte SEO-funksjoner, stor mengde WordPress-brukere, og et utvidet kontrollpanel.

2. Systemet er SEO-vennlig

WordPress er skrevet ved hjelp av standard kvalitetskode og produserer semantisk markering. Dette betyr at Google og andre søkemotorer liker WordPress. Nettsteder laget gjennom deres system har derfor en tendens til å rangere høyere enn andre på søkemotorer. For å optimalisere nettstedet ditt ytterligere kan du benytte deg av SEO-plugins, som for eksempel YOAST. Med denne pluginen kan du optimalisere siden ut fra en sjekkliste som forteller deg hva som er gjort bra og hva som kan gjøres bedre.

3. Enkelt å navigere og gjøre endringer på nettstedet

Sørg for å få opplæring i hvordan du oppdaterer nettsiden dersom du benytter deg av en leverandør. Med en gjennomgang av kontrollpanelet og hvordan systemet fungerer kan du enkelt navigere og gjøre endringer selv. Spar kostnader ved å oppdatere tekst og bilder på nettsiden på egenhånd.
Les om: Hosting og support 

Ulemper med WordPress

En konsekvens av at WordPress er verdens mest utbredte publiseringssystem er at det blir et ettertraktet mål for hackeren. Dersom nettsiden blir hacket kan det skyldes at den er lite vedlikeholdt eller oppdatert. De fleste forsøk går gjennom svakt brukernavn/passord, men også gjennom kjente sikkerhetshull i for eksempel plugins som ikke er oppdaterte på nettsiden. Det er derfor viktig at nettsiden din holdes oppdatert til en hver tid.

Slik holder du nettsiden driftsikker

Du kan lære deg å holde nettsiden driftsikker selv. Da bør du benytte sterkt passord og installere sikkerhetsplugin på nettsiden. Men om nettsiden din hostes hos oss i Mediebruket overlater du sikkerhet til oss. Vi tar hånd om teknisk vedlikehold, oppdateringer av wordpress og plugins. Dette inkluderer backup av nettsiden, oppsett og vedlikehold av domene, server, SSL og har overvåking av brutte lenker.
crossmenuarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram